Vastgoedadvies

Varese Vastgoedadvies stelt haar kennis en netwerk ter beschikking aan beleggers, financiers, eigenaren en gebruikers van vastgoed. De kernkwaliteit van de Varese-organisatie is het (her)ontwikkelen van vastgoed. Varese bedenkt integrale oplossingen waardoor uw vastgoed meer rendement oplevert tegen tevoren bekende risico’s.  

(Her)ontwikkelingsstrategieŽn

Wij ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuw gebouw.
Voor leegstaande gebouwen bedenken wij (samen met potentiŽle eindgebruikers) de transformatiestrategie. Als ontwikkelaar en architectenbureau zetten wij onze kennis en ons netwerk in. Wij werken vanzelfsprekend samen met door de opdrachtgever geselecteerde adviseurs; als collega’s begrijpen wij elkaar snel terwijl we toch onafhankelijk kunnen zeggen wat we vinden. De combinatie zowel te kunnen ontwikkelen als ontwerpen maakt ons uniek; wij bieden u ťťn aanspreekpunt met alle kennis van alle disciplines van ontwikkeling tot realisatie.
Wij rekenen, tekenen, ontwerpen, ontwikkelen, managen, doen marketing studies, doen duurzaamheidsvoorstellen, allemaal met als doel meerwaarde te creŽren. Ons financiŽle model en onze kennis van de risico’s maken onze analyses gedegen en krachtig. 
 • Voor woningcorporatie Ymere in Amsterdam heeft Varese een studie gedaan naar het omzetten van een kantoorgebouw naar studentenhuisvesting. Varese heeft tevens een voorstel gedaan voor het energieneutraal maken van het gebouw (van ca. 12.000 m2).
 • Varese adviseerde de Vrije Universiteit in Amsterdam bij de ontwikkeling van haar Kenniscampus op de Zuid-as. 
 • Voor een groep fysiotherapeuten tekende en ontwikkelde Varese in een voormalige brandweergarage een nieuwe praktijklocatie
 • Voor woningcorporatie Ymere heeft Varese de ontwikkelmogelijkheden van een woningbouwlocatie in de Europawijk te Haarlem onderzocht.
 • Voor flexibel wonen specialist Homeflex heeft Varese een herontwikkelingsobject voor het flexibel wonen concept gezocht en gevonden in Spijkenisse en dit tot een haalbare business case gebracht.
 • Voor woningcorporatie Woonbron heeft Varese een vastgoedadvies opgesteld voor de herontwikkeling van het complex Oude Wal in Rotterdam Hoogvliet
 • Voor stichting Fabrikaat heeft Varese een haalbaarheidsonderzoek opgesteld voor het Pioniersobject op de Waalsprong in Nijmegen. 

Ontwikkelen van gronden

Gronden die door de crisis nog niet marktgericht zijn ontwikkeld worden door Varese onder de loep genomen. Voor welke doelgroep moeten welke woningen worden gebouwd. Is (collectief) particulier opdrachtgeverschap een oplossing of projectmatig ontwikkelen (of een combinatie). Wij bedenken plannen om gronden verkoopbaar te maken tegen een goede prijs overeenkomstig de wensen van de eigenaar met bindende afspraken met een gemeente. Dit is een kernkwaliteit van ons. Wij maken een stedenbouwkundige opzet, overleggen met gemeenten en ander stakeholders met als doel een financieel verantwoorde ontwikkeling mogelijk te maken. 
 • Voor scheepswerfeigenaar YVC heeft Varese een plan gemaakt om een wijziging van de bestemming van het zwaar verontreinigde YVC- en Albatrosterrein bespreekbaar te maken. Ambitie was om aan de ca. 700 meter lange kade de functie “woningbouw met kleinschalige bedrijvigheid” mogelijk te maken. De gemeenteraad heeft ingestemd met een wijziging van de ambitie.
 • Voor diverse particulieren en ondernemingen heeft Varese plannen gemaakt voor het kunnen verkopen van gronden tegen een aantrekkelijke prijs. Varese heeft hiertoe vooral gebruik kunnen maken van haar kennis om gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van haar doelstellingen
 • Voor woningcorporatie Fides heeft Varese een exit-strategie ontwikkeld voor een ontwikkellocatie die niet langer tot de primaire doelen van deze corporatie behoorde.
 • Voor woningcorporatie Maasdelta heeft Varese een vastgoedadvies op gesteld voor een ontwikkellocatie in de Burgemeesterswijk in Maassluis en dit vergezeld van een bod voor de grond.

Doorlichten van vastgoedportefeuilles

Voor gemeenten, corporaties en beleggers die een helder beeld willen hebben van de waarde, ontwikkelingskansen en verduurzamingskansen van haar vastgoed, biedt Varese een portefeuille-scan aan.
 • Voor zorgorganisatie EVEAN heeft Varese het ontwikkelingspotentieel van haar vastgoed in Zaandam in beeld gebracht en voorstellen gedaan voor verkoop en herontwikkeling.
 • Voor de Veenendaalse Woningstichting en voor corporatie Groenwest heeft Varese het ontwikkelpotentieel van (een deel van) haar vastgoed onderzocht en voorstellen gedaan ter verbetering van haar portefeuille. Voor enkele locaties is een tevens een haalbaarheidsstudie gedaan (schetsontwerp en stichtingskostenbegroting).
 • Voor een belegger (en informal investor) heeft Varese de portefeuille doorgelicht, woningen opgeknapt en verkocht en de portefeuille verjongd.


Voor meer informatie, stuur een mail naar:

Joep Meijer 


of naar: 
Ewout Zuiderwijk